Skip to content

Morți de vânzare mai aveem!

noiembrie 13, 2012

Se stie…romanii sunt topiți dupa inmormantari. Nu ma apuc aici sa fac disectia psiho-socială a acestei atractii insa lucrul e cert: ia un mort, baga-l intr-o cutie, plimba-l pe strada si in 20 de minute ai public cat pentru un concert electoral cu lighene si malai.

Televiziunile s-au prins si ele de chestia asta. Abia așteaptă sa mai „plece cineva dintre noi”, de preferinta „iubitul artist” in ropotele „ultimelor aplauze” care „durează zeci de minute” ca sa poată sa-si vândă in peak time reclama la margarina sau la iaurtul prea ca la țară.
Din punctul asta de vedere, Prima TV s-a întrecut pe sine la inmormantarea lui Iurie Darie. Simtind ca e rost de ciolan, si-a vârât un reporter necrospecialist chiar in fata coparseului si l-a pus sa ofere, cu lux de amănunte, imaginea cadavrului tarii avide de barfe, morți si colaci! Bomboana pe coliva a constituit si imaginile luate cu vaduva lui Iurie Darie care, macinata de durere, oferea un spectacol de nedescris. In timpul asta, conița din studio debita tot felul de rahaturi pioase si truisme funebre, doar doar o mai face si ea niște audiență suplimentară peste cea adusă de videoreportaj.

Unde mama naibii e CNA-ul cand ai nevoie de el? Numai pozele cu țâțe si cuvintele cu „p” aduc atingere demnitatii si onoarei umane? Pe Iurie Darie l-a întrebat cineva daca vrea sa apară mort in fata a milioane de oameni? Poate nu avea chef de asa ceva! Pe vaduva acestuia au întrebat-o deontologii de la Prima, daca e de acord ca întreaga ei durere sa fie material pentru vândut asigurări de viața?

Cert este ca nu avem avem respect fata de nimic…nici fata de viața nici fata de moarte! Totul se vinde si la cel mai mic preț posibil numai sa sa vândă repede.
Niște bisnitari!

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: