Skip to content

Romania – the land of records.

octombrie 8, 2012

Acum ceva timp am avut plăcerea de a vedea o reclama prin care eram invitat la lupta cea mare, sa tai ceapa si morcovi pentru Cea Mai Mare Salata din Lume. Sa imi aduc aportul, carevasăzică la înfăptuirea acestui măreț deziderat. Fata cretinoido-lombroziana a domnului acela chel de la Vacanta Mare îmi explica ca salata la care voi pune si eu mana va intra in Cartea Recordurilor. Ceea ce este un ideal în sine, aici, în cea mai buna dintre lumile posibile.

Sincer, nu am fost foarte impresionat. De ceva vreme, ploua peste noi cu recorduri de la stânga la dreapta: cel mai mare carnat din lume, cea mai mare halba de bere din lume, cea mai mare hora din lume, cei mai multi oameni care dansează perinița în același timp din lume, cele mai multe sarmale din lume, cel mai mare tricou din lume etc. Toate sunt cele mai/cel mai din lume. Ai zice ca Romania a ajuns atât de sus încât creează superlativ după superlativ. Ba mai mult, sparge ceea ce alții considera ca fiind superlativul. Iar chemările la spargerile de recorduri sunt cu accent naționalist „Romani, este luna recordului la castraveți! Să nu precupețim nici un efort nici pentru a bate și recordul cu ceapa murata!”

Ei bine, tocmai aceasta ploaie de recorduri ne arata cât de jos suntem. Pentru ca nu avem cel mai mare PIB din lume, sau cel mai bun sistem de sănătate din lume, pentru ca avem copii care nu învață de loc in cele mai bune școli din lume, pentru ca ne bate falimentul la ușă, simțim nevoia sa compensam cu ceva memorabil. Iar Cel Mai Mare Ciorap din Lume suna al naibii de bine. Ce poate fi mai interesant decât sa intri în istorie pupând cel mai mare cur de mâtă din lume. Sigur … ești coate goale și glicemia ta e sub nivelul marii dar ai participat la facerea celui mai mare mic din lume!!! Iar asta este absolut minunat si uite cum poți sa faci lucruri extraordinare cu atat de putin.

Dar am o veste bună… nu trebuie sa facem cea mai mare mămăliga cu brânză din lume ca sa fim tara de recordmani. Recorduri avem in Romania și sunt eterne, fara sa mai fie nevoie sa mestecam cu cea mai mare lingura din lumea in cel mai mare ceaun din lume. De exemplu avem Cea mai de Rahat Clasă Politică din Lume.

Cetățeni, rămâneți în cășile voastre, oricum suntem imbatabili!

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: