Skip to content

Poveste cu Maia si Spitalul de Copii (2)

octombrie 8, 2012

(continuare Prima parte)

De undeva, de pe o usa laterala, in camera de urgenta a intrat furtunos o doctorita. Mica de inaltime, mai tanara ca mine, tunsa scurt si cu o privire de Alexandru Macedon inainte de atacul Babilonului. S-a uitat precipitat pe niste hartii si a inceput sa o consulte pe Maia. Alaturi de ea o armata de asitente. Recoltau sange, montau aparate si se miscau ca fulgerul. Din cand in cand doctorita se oprea sa dea ordine. Se vedea ca este mana de fier pentru ca i-a reprosat doctoritei de garda ca o face sa piarda secunde pretioase. Eu nu mai eram de mult mana de fier. Picioarele mi se inmuiasera pentru ca era evident ca o asemenea desfasurare de forte nu era in nici un caz pentru o amarata de viroza. A inceput sa ma intrebe lucruri despre Maia. Ii raspundeam mecanic. La final imi comunica problema. Imi spune ca Maia are trombocitele 9000. Nu stiu ce inseamna asta. Cat ar trebui sa fie? „Minim 150000”, imi spune. Si continua: „in acest moment exista un risc major de hemoragie cerebrala in urma convulsiilor. Iar daca asta se intampla…. mai ales ca in lipsa trombocitelor sangele nu se mai incheaga…. Prognosticul este extrem rezervat!” Am prieteni medici. Stiu ce inseamna cuvintele acestea. Imi spune ca va trebui sa faca de urgenta o examinare la computerul tomograf. Incheie, punandu-ma in garda „fetita este sever bolnava… va rog sa intelegeti…. foarte foarte bolnava iar in acest acest moment nu stim de la ce i-au scazut trombocitele. Insist. Care pot fi cauzele? „In cazul cel mai bun vorbim de o infectie foarte grava” Si in cazul cel mai rau? Se uita la mine cu o privire cu subinteles. Acel subinteles din care si ultimul retardad pricepe cuvantul „leucemie”.

Nimeni nu mai indrazneste sa o atinga pe Maia nici cu o floare. In orice moment poate sa faca o hemoragie interna asa ca o muta cu tot cu patul de la urgente sus la terapie intensiva.

…………..

V-am povestit toate aceste lucruri pana aici, pentru a avea o idee despre cat de serioasa a fost situatia.

Din fericire, povestea noastra se termina cu bine insa nu s-ar fi terminat asa daca in Timisoara, la Louis Turcanu, nu ar fi existat o echipa de medici, asistente si asistenti care, cu toate greutatile sistemului din care fac parte, nu si-ar face treaba la modul profesionist. Asa cum vezi in filme. Sunt niste oameni care nu asteapta sa li se mareasca salariul ca sa intervina sa iti salveze copilul. Sunt o echipa care tremura pentru viata copilului tau, care fac tot ce pot pentru a-l ajuta. Sunt oameni pentru care cuvantul cadou nu exista. La Louis Turcanu-sectia Terapie Intensiva- exista niste oameni care ma fac sa ma simt mult mai in siguranta de acum inainte in ceea ce priveste sanatatea Maiei.

Pentru a va da seama de calitatea umana a celor de acolo, am sa va povestesc ultima intamplare de dinainte de externare:

Fiind ultima zi, am pregatit de acasa o Diploma (din partea medicilor si asistentelor)  pe numele Maiei „pentru curaj”. Diplomele o incanta maxim pe Maia. Si am mai facut cateva zeci de diplome fara nume, pentru ca asistentele sa le imparta altor copii bolnavi pentru ridicarea moralului micutilor. Ei bine, incantarea medicului de garda si a asistentelor a fost peste masura (parca ei primeau diplomele) si nu au mai contenit cu multumirile. Ei imi multumeau mie!!! Iar atunci cand oamenii iti multumesc pentru ca pot sa faca o bucurie mai departe, inseamna ca ai intrat intr-o zona a omeniei cum sunt putine in timpul nostru.

Oamenilor de la Spitalul Louis Turcanu: va multumim!

Reclame
One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Pentru Spitalul de Copii « liviu.graur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: