Skip to content

Diespri disăvârșârea Palatului Copiilor din Timișoara

septembrie 16, 2012

E prima zi de scoală. Cocorii pleacă spre tarile calde. Frunzele ruginii acoperă ca un covor multicolor pamantul tarii. Copiii veseli, merg spre scoală. Ei se vor întâlni cu emoție cu doamna învățătoare. Ochii blanzi ai acesteia ii privesc cu duioșie  Dupa scoală ei vor merge acasă și se vor uita la televizor pentru ca nu au unde sa meargă in alta parte…

Cu toții ne aducem aminte de Palatul Copiilor. Eu personal, il iubeam! Am fost acolo la enșpe mii de cercuri: navomodelism, pictura, romana, franceza si karting. Nu plateai nimic, profesorii erau chiar faini si iți mai si faceai prieteni. Acum vremurile s-au schimbat. Nu stiu unde mai merg copii care nu au bani de meditatii si nici nu vor sa sa isi facă creierii varza la televizor, însa cu siguranța nu aici. Cladirea (din cate stiu) a fost retrocedata iar acum in ea isi afla sediul:

Drept dovada a acestui fapt, pe frontispiciu fâlfâie în vânt, zălog de legământ:

Sa ne bucuram ca, in buricul târgului, și-a gasit loc un simbol al vesnicei prietenii intre tarile si popoarele noastre, intrucat, crescându-i valoarea protocolara, fostul Palat al Copiilor arata in acest moment asa:

Pe aceasta cale, doresc sa fac un bine frumosului consulat onorific si sa prezint doritorilor de azil in Republica Moldova, persoanele la care sa apeleze cu încredere. Faptul ca unul e pi „gepistolă.com” iar altul pi „uhăi.com” nu va poati  dicât garanta faptul ca veti primi raspuns urjient in moldoviensti. Tot ce va mai trebuie este un traducator autorizat:

 

 

 

Cu plăcere!

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: