Skip to content

Papa si Internetul

septembrie 4, 2012

Nenea Umberto Eco, ne spune ca o noua inventie este cu atât mai eficienta cu cat o folosește mai putina lume. Bunăoara, automobilul in anii 50-60 era mijlocul cel mai rapid de a face naveta. Acum (in vest) autostrazile sunt sufocate iar trenul a redevenit mijlocul optim pentru a fi punctual la birou, fără sa mori, fără sa dai faliment si fără sa contribui la efectul de sera.
La început Internetul a fost un mijloc minunat de expunere a informatiei si mai ales a informației academice. Primele rețele interconectate au fost între universitati si era extraordinar ca un student din Burkina Fasso sa acceseze o carte aflată in biblioteca de la Harvard, lucru care altfel l-ar fi costat o grămadă de timp si bani… Asta daca ar fi aflat vreodată de acea carte. Acum, pe internet este un soi de naiba știe ce, o babilonie schizoida, fiecare scrie/posteaza sau uploadeaza ce îl taie capul. Cu alte cuvinte, ultimul lucru din lume pe care vrei sa-l faci acum, atunci cand ai nevoie de o informație este sa o cauti pe net. Cu cat Internetul a devenit mai accesibil cu atât bibliotecile par tot mai tare locul ideal pentru informație pertinenta.
Si acum studiul de caz
Ziceam ca sunt un extraterestru mic si verde si nu stiu sa citesc. Sau ziceam ca sunt din Gorj. Cum vreți voi! Si ziceam ca mă interesează cine-i dom’le papa de la Roma! Am văzut io prin telescop (sau la OTV, după caz) ca oamenii au o pasiune in i s-a aduna la omu’ ala sub geam si vreau sa mă lamuresc de ce! Nimic mai simplu, nu? Intru pe net, pe YouTube (sunt din Gorj, remember? Bacul nu e punctul meu forte!) si dau search după „papa lu roma”. In mai puțin de 20 de minute voi fi lamurit bustean pentru ca din 80% din filmele expuse acolo rezulta ca papa este următoarele: un satanist, un evreu, un antisemit, un crestin sionist (!?), un catolic (serios??) nenorocit, un illuminati (ce-o mai fi si aia), un corupator de minori sau majori, conducătorul lumii, sclavul altora care sunt conducătorii lumii, un mason mare, un mason mic, un detinator de secrete obscure, antichristul, principalul vinovat pentru 9/11, un ateu, un nostalgic al Inchizitiei, un black Pope, un criminal sau …un musulman.

 

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: