Skip to content

Monstrul din farfurie

mai 30, 2012

Imi este frica sa mai mănânc. Sunt bombardat din toate părțile de informații apocaliptice:painea are E-uri, roșiile provoaca cancer, puii colcăie de hormoni și antibiotice, carnea tocata conține si hartii imbibate in sange, iaurtul are gelatina, laptele nu e de fapt lapte, e altceva… nedefinit etc. Vin la rand si rețetele si pararețetele de preparare judicioasa: nu praji (acroleina ucide!), fierbe mâncarea! Nu fierbe, înăbușe in aburi! Nu înăbuși, mănâncă-le crude! Esti nebun? cum le mănânci asa? Baga-le la cuptor!!. Urmează combinațiile chimice din burta ta: nu combina carne cu roșii! Roșiile se combina numai cu cereale integrale bio culese sub clar de luna de catre un om in pantaloni albastri cu grupa sanguina A. Mezelurile sunt un soi de gaz sarin in folie de plastic. Dupa aia vin chestiile care trebuie musai sa le mananci sau bei zilnic: un pahar de vin pentru riboflavină, un usturoi pentru imunitate, un ceai de coada cangurului pentru inima… Trebuie per 24 de ore sa ingurgitezi atâția carbohidrați, atâtea proteine si atâtea lipide dar fii atent sa nu te ingrasi ca faci diabet si boli coronariene. Nu uita de pastila de extract de… A! Geochimicalele: castraveții de la turci sunt mai chimici ca aia din Franta iar ceaiul de la chinezi e tratat cu radiatii ca sa nu se strice Apa are si ea mari probleme: minerala sau plata? Din pet sau din sticla? De la fântâna sau de la robinet? Basca vin cauzele de pe facebook prin care cerem Guvernului sa se specifice pe sticla de plastic continutul de nitrați și nitriți. Lista poate continua la infinit!

Asta e stresul alimentar al omului cu acces la internet! Iar daca mai ai si un copil, situatia devine dramatica pana la absurd Te gandesti cu groaza daca nu cumva ce i-ai pus in farfurie Maiei, nu o va transforma peste doi ani intr-o idioata exoftalmica si cu alopecie permanenta!

Am ajuns sa visez ca am solar la care pun paza armata și numai de acolo mănânc.

Oare cum era viata omului de acum 50 de ani? Cum era sa musti din branza fără sa te întrebi dacă nu cumva oaia a fost injectata cu nustiuce-ide pentru creșterea lânii? Cum era sa ii cumperi copilului o ciocolata, fără sa citești o lista interminabila de chimicale, sa te îngrozești după care sa i-o dai sa o mănânce pentru ca oricum se da cu curu’ de pământ dacă nu o primește și parca lista era mai mica decât la cealaltă ciocolata?

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: